jeugdzeilen-header01
 

Zeillessen CWO 1, 2 en 3

Leren zeilen bij WV Aegir is een leuke manier om kennis te maken met deze mooie sport en waterplezier in het algemeen. Ook in het voor-  & najaar van 2019 zijn er weer zeillessen bij WV Aegir. Wij geven zeillessen volgens het programma van het CWO (Commissie Watersport Opleidingen). Bij ons kan je stap voor stap  jouw CWO-zeildiploma’s halen. Graag willen we hierbij uitleggen wat er bij komt kijken om te leren zeilen bij WV Aegir.

Lidmaatschap voor deelnemers jeugdlessen

Jeugdlessen zijn leuk voor het gezin. Daarom heeft Aegir ervoor gekozen dat zowel het kind als één van de ouders lid wordt van WV Aegir. De ouder wordt het hoofdlid en voor de kinderen wordt vervolgens een minimale bijdrage gevraagd. De redenen voor deze constructie zijn als volgt:
- Als meerdere kinderen binnen het gezin willen zeilen, dan worden de totale kosten beperkt gehouden.
- De ouder krijgt met zijn of haar lidmaatschap invloed in het reilen en zeilen binnen de vereniging doordat het lidmaatschap een stem in de Algemene Ledenvergadering met zich meebrengt.

Voor 2019 zijn de contributies als volgt:

Normaal Lidmaatschap Lidmaatschap Watersportverbondafdracht
Hoofdlid vanaf 18 jaar* € 131,25 € 20,50
Partnerlid vanaf 18 jaar € 52,50 € 10,25
Jeugdlid tot 18 jaar € 26,25 € 10,25

Om het laagdrempelig te houden is het Ouderlid van een lessend kind vrijgesteld van entreegeld voor de eerste drie jaar.  Nadien nodigen we het ouderlid uit zijn lidmaatschap van Aegir regulier voor te zetten.

 

Kwaliteit zeillessen en kosten

De lessen worden begeleid door gediplomeerde instructeurs waarbij les wordt gegeven aan de kinderen volgens het CWO Jeugdzeilen programma. Dit is een nationaal erkende methode waarbinnen een aantal verschillende competentie niveaus voor Optimist zeilen wordt onderscheiden (CWO 1, CWO 2 en CWO 3).
Er wordt les gegeven aan de kinderen in groepen van maximaal 8 zeilers. Bij iedere groep is minimaal één begeleidingsboot aanwezig. Tevens is er voor alle groepen een additionele snelle rescueboot aanwezig om kinderen te kunnen helpen als ze onverhoopt omslaan of snel naar de kant gebracht moeten worden. Als onderdeel van de lessen lunchen de kinderen gezamenlijk in het clubhuis van Aegir.
Zowel in het voorjaar als najaar zijn er acht zondagen waarop CWO 1, 2 en 3 lessen alsmede lessen voor de RS Feva worden verzorgd door onze gediplomeerde instructeurs. De lessen beginnen om 12:00 uur. Wij vragen of de kinderen om 11:45 zeilklaar willen staan zodat zij om 12:00 uur met hun trainer het water op kunnen gaan.

Een van onze jeugdouders van Aegir zal jullie bij aanvang ontvangen en begeleiden bij de start van de lessen.

De kosten bedragen:

- Lessen voorjaar (8 lessen) € 200,- per kind (Optimist)
- Lessen najaar (8 lessen) € 200,- per kind (Optimist)

- Lessen voorjaar (8 lessen) € 375,-- per kind (RS-Feva) inclusief boothuur
- Lessen najaar (8 lessen) € 375,-- per kind (RS-Feva) inclusief boothuur

- Lessen voorjaar (8 lessen) € 375,- per kind (Kielboot) inclusief boothuur
- Lessen najaar (8 lessen) € 375,- per kind (Kielboot) inclusief boothuur

Deze kosten dienen voor aanvang van de 1e les te zijn voldaan.

De boot

Wanneer uw kind les neemt in een Optimist zeilboot wordt er verwacht dat de kinderen een eigen Optimist hebben voor de lessen.
Binnen de vereniging, maar ook erbuiten, kan voor een redelijke prijs een geschikte boot worden gekocht. Mocht uw kind het na een seizoen niet meer leuk vinden, dan is niet zo moeilijk om het bootje weer door te verkopen aan een andere geïnteresseerde. WV Aegir biedt ligplaatsen aan in één van de rekken op het terrein. Zeilen, zwaard en roer kunnen worden opgeborgen in een speciaal daarvoor bestemde ruimte. Hiervoor wordt jaarlijks een bedrag in rekening gebracht.
De prijzen voor een goede Les-Optimist variëren van € 250,- tot € 750,-Uiteraard kan een veelvoud worden uitgegeven aan een wedstrijdboot. De kosten voor een ligplaats zijn € 105,- per jaar

Wanneer uw kind les neemt in een RS Feva wordt er verwacht dat de kinderen een eigen RS Feva hebben voor de lessen. Voor kinderen die les willen nemen in een RS Feva en die niet de beschikking hebben over een eigen boot heeft biedt WV Aegir (beperkt) de mogelijkheid om een RS Feva te huren.  Voor info omtrent het huren van een RS-Feva of reserveren. Stuur dan een mail naar: neliezdguej.[antispam].@wv-aegir.nl

Kleding

Voor het zeilen is speciale kleding wel gewenst, zeker tijdens de eerste lessen
waarbij het best koud kan zijn, zeker het water is dan nog erg koud. Naast de kleding
is een zwemvest met kraag verplicht. Met de volgende zaken zal rekening gehouden moeten
worden:
- Wetsuit
- Zwemvest met kraag
- Zeilschoenen/ -laarzen

De kosten hiervoor kunnen erg uiteenlopen, afhankelijk van merk en kwaliteit. Aan
het begin van het seizoen wordt door Aegir een tweedehands markt georganiseerd
waarbij bovengenoemde zaken worden aangeboden.

Lesdagen

De lessen starten om 12:00 uur. Wij vragen of de kinderen om 11:45 zeilklaar willen staan zodat zij om 12:00 uur met hun trainer het water op kunnen gaan. Voor de start van de zeillessen is een jeugdouder van Aegir aanwezig om u te ontvangen en te begeleiden. Wij vinden het fijn als de kinderen zich even melden bij de hoofdingang van het clubhuis. Daar krijgen ze dan de praktische informatie van die da, wie hun trainer is en of ze op moeten tuigen en waar ze hun bootje neer moeten leggen. Voor ons is het fijn dat de aanmelding prettig verloop zodat we het aantal kinderen kunnen doorgeven aan onze trainers.

De lessen zijn om 16:00 uur afgelopen en dan komen de kinderen weer aan de kant met hun leuke zeilervaring. Wij vragen u om dan aanwezig te zijn en uw kind te helpen met aftuigen en opruimen van de bootjes en zeilspullen.

 Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar: neliezdguej.[antispam].@wv-aegir.nl

Inschrijven
Meer informatie:

Hans van Weel
Jeugdzeilmanager
Telefoon: 0683165101

Beveiligings code Beveiligings code

W.V. Aegir is aangesloten bij:

logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

Adres WV Aegir

Clubgebouw WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam

010 - 422 11 08
ofni.[antispam].@wv-aegir.nlVolg ons op Facebook 

Openingstijden

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 12:00 - 24:00 uur
Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 14:00 - 24:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

Locatie clubgebouw