haeder-11

Laser

Formula Laser

laser-aegir-204x300De Laser Formula betekent eigenlijk drie Lasers in een! De Laser is de enige boot die je enkel door het verwisselen van een mastonderdeel en het zeil in drie verschillende boten kunt veranderen. Alle boten hebben dezelfde zeileigenschappen en bezorgen je het echte Laser gevoel!

De “Laser Formula” is uniek en maakt de toch al scherp geprijsde Laser financieel extra aantrekkelijk. Ben je toe aan een groter tuig dan hou je je boot en koop je alleen een nieuw tuig. Doordat de Laser zo’n grote klasse is zijn er ook veel gebruikte tuigen en/of ondermasten te koop. Bij de sectie ‘boten te koop’ op onze website worden regelmatig tuigen en masten aangeboden. Ook het vervoer van de Laser is heel gemakkelijk: heel simpel op het dak van je auto of op een trailer.

 

De verschillende klassen:

Laser 4.7

Ben jij al 40?(kg) probeer dan eens met de Laser 4.7 te zeilen! In Nederland zeilen er al meer dan 40 jongens en meisjes Laser 4.7. Tijdens de Europese Kampioenschappen doen er gemiddeld 250 deelnemers vanuit heel Europa mee. In Nederland zijn in de verschillende regio’s vaak wedstrijden samen met de Splash en Optimist. Bij nationale en international wedstrijden voor de Laser Radial en Standard doet ook altijd een groot veld 4.7 Lasers mee, met name de Europa Cups in zuid Europa hebben velden van over de 100 boten.

Omdat de ondermast is voorgebogen ligt het zeilpunt op precies dezelfde plaats als bij de Radial en Standard, een echte Laser dus! Goede 4.7 zeilers zeilen net zo snel als de Radial zeilers. Dit komt door hun lagere gewicht. De Laser 4.7 is dus niet voor watjes!

De 4.7 is tegenwoordig een erkende opleidingsklasse van het Watersportverbond en heeft ook zijn eigen Nationale Beloften Team. Daarnaast zijn er training mogelijkheden in de Regio en geeft de LON 4 á 5 weekenden per jaar een LON LFS Clinic die open is voor allen Laserklasse zeil(st)ers in Nederland. Voor meer informatie hierover zie ‘Trainingen’ elders op deze site.

Laser Radial

Ben je een tijdje actief in de 4.7 en wil je wel eens een Radial proberen? Of heb je een Standard geprobeerd en was dat wat veel van het goede? Ben je een uur onderweg naar het water en vind je het te hard waaien voor een groot tuig? Dan is de Laser Radial het antwoord.

De Radial is sinds 2004 een Olympische wedstrijdklasse voor dames en is zeer geschikt voor een zeilgewicht vanaf 55kg (zonder een maximum). In Radial zeilen jongens, meisjes, mannen, vrouwen en masters (35+). De Radial is zeer geschikt voor meisjes/dames zeilen en dat blijkt ook in de trainingen en wedstrijd deelname. De Radial is wat betreft deelnemers en internationale status gelijkwaardig aan de Standard. Als de 4.7 al niet voor watjes is, dan kun je je voorstellen dat de Radial het mooiste is wat er op eenmans zeilgebied is te krijgen als je (nog) niet in de Standard wil of kan.

Laser Standard

De Laser Standard behoeft erg weinig introductie. Een 45 jaar jonge Olympische klasse waarvan er wereldwijd meer dan 202.000 zijn verkocht. Waar je ook vaart, je vindt altijd wel een paar collega Laser-zeilers om mee te varen en na te praten. Weinig Standard zeilers zijn lichter dan 75kg en is daarmee een wat door jongens en mannen gedomineerde klasse.

De Laserklasse Organisatie Nederland

In Nederland is Laser met 9.000 boten veruit de grootste klasse in zijn soort. Als je lid bent van de Laserklasse Organisatie (LON) behoor je tot een actieve groep zeilers die elkaar niet alleen op wedstrijden treft, maar ook op de training voor alle LON leden. De trainingen zijn voor alle leden toegankelijk en op sterkte ingedeeld.

Proefvaren

Ben je nu nog niet overtuigd en heb je zelf niet de beschikking over een Laser? Kom dan een keer proefvaren, trainen of zelfs een wedstrijd meedoen in een promotie Laser. Voor details zie elders op onze site.

Masters

Voor de 35-plussers zijn er ‘Master klassen’. In Nederland wordt er tot ruim 60 jaar in de Laser gezeild. Het is een zeer actieve club zeilers waar sportief varen en gezelligheid na de wedstrijden goed samen gaan.

35 tot 45 jaar : Apprentice
45 tot 55 jaar : Masters
55 tot 65 jaar : Grand Masters
> 65 jaar : Great Grand Master
De Masters zeilen in radial en standard

Specificaties van de Laser

Ontwerper: Bruce Kirby (in 1961)
Olympische klasse:
Laser Standard (voor heren) sinds 1993
Laser Radial (voor dames) sinds 2004

Afmetingen

Lengte 4.23 meter
Breedte 1.37 meter
Gewicht 59 kg

Lasers zeilen in Nederland meestal op het binnenwater en het IJsselmeer, maar zijn bij uitstek geschikt voor de zee. In het buitenland worden de meeste grote wedstrijden op zee gehouden.

Laser verkoop

Actuele verkoopprijzen van de Laser kun je vinden op www.sailcenter.nl
Kijk voor gebruikte Lasers en tuigage in de sectie ‘botenmarkt’ op deze website

Uitleg over het nieuwe Trimsysteem van de Laser

 
 
 

Aankomende activiteiten

JUN
15
Vrijwillegers/sponsorborrel? of harring middag

Vrijwilligers

JUN
16
Aegir's Onderlinge Bitterballenrace 3

Zeilwedstrijden

JUN
16
jeugdzeilles CWO VJ les 7/ Training Team Aegir

Lessen jeugd

JUN
20
Kenningsmakingsbijeenkomst

Bestuur

JUN
22
Haringfeest

Ontspanning

JUN
22
Klusdag 4

Klusdag

JUN
23
jeugdzeilles CWO VJ les 8

Lessen jeugd

JUN
27
Pasta/Matchrace zomeravond race jeugd

Zeilwedstrijden

 

W.V. Aegir is aangesloten bij:

logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

Adres WV Aegir

Clubgebouw WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam

010 - 422 11 08
ofni.[antispam].@wv-aegir.nl

 
Volg ons op Facebook 
 
 

Openingstijden

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 12:00 - 24:00 uur
Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 14:00 - 24:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

Locatie clubgebouw