jeugdzeilen-header01
 

Jeugd zeilopleiding (CWO Lessen)

 

In het kort:

  • Zondag van 11:30 tot +/- 16:30 uur (Les van 12:00 tot 16:00 uur).
  • 8 lessen in het voorjaar én 8 lessen in het najaar.
  • Seizoenstart 7 april.
  • Lesboot type: Optimist.
  • Minimaal in bezit van zwemdiploma A + B.
  • Kind en ouder worden lid van Aegir tarieven.
  • Alle lesdata onderaan de pagina.

 

Als ik later groot ben, ben ik óók een zeiler!

 

Met veel enthousiasme leren we bij Aegir al tientallen jaren kinderen op de prachtige Bergse plassen zeilen en genieten op het water. Aegir biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in verschillende boottypen en op verschillende niveaus. Als je je zwemdiploma’s A en B hebt mag je beginnen met zeillessen.


Bij Aegir leer je zeilen volgens de erkende nationale lesmethode CWO onder begeleiding van erkende trainers zeilen. Daarnaast biedt Aegir de mogelijkheid om verder te gaan met wedstrijdzeilen.

Veiligheid staat voorop: We beginnen het zeilseizoen met een zwembad les. De kinderen maken kennis met een zeilboot, omslaan en de boot weer rechttrekken. Dit alles in een veilige, warme oefen-omgeving.

12901362-617208508434848-5756784257427803839-o

Lesprogramma 2019

De lessen op de plas beginnen in april. In het voorjaar bestaat de zeilcursus uit 8 lesdagen, die je kan afsluiten met een diploma of vordering staat. In het najaar is er wederom een zeilcursus van 8 lesdagen, ook deze lessen kan je afsluiten met een diploma of vordering staat. Bij Aegir werken we met kleine groepjes van maximaal 8 boten, kinderen per groep.
De lessen zijn op zondag en beginnen om 12:00 uur. Om 11:45 uur sta je zeilklaar.
Voor de start van de zeillessen is er naast de trainers altijd een jeugdouder van Aegir aanwezig om je te ontvangen en wegwijs te maken. Ook is er de mogelijkheid voor de kinderen om in het clubhuis iets te eten over drinken voor of na de les.
We beëindigen de lessen om ca 16:00 uur. De trainers dragen de kinderen weer over aan de ouders, die op hun buurt hun eigen kind(eren) helpen met aftuigen en opruimen van de boten

Lidmaatschap voor deelnemers jeugdlessen

Jeugdlessen kunnen alleen gevolgd worden als de ouders lid zijn of worden van Aegir. Inschrijven kunt u via het online formulier een overzicht van de tarieven voor de verschillende soorten lidmaatschappen vindt u hier.

Kleding

Voor kinderen is een wetsuite de basis, met daaroverheen, afhankelijk van de temparatuur en wind, een windstopper of een jas.
Schoeisel waar je voeten warm in blijven is verplicht, je voeten zijn als eerste koud bij kouder weer!
De zon is feller op het water! Denk aan zonnebrand, petje en zonnebril, met touwtje.
Neem ook drinken en eten mee voor op het water. Handig is een waterdicht tonnetje mee aan boord voor..?

Rol van ouders?

Hulp van ouders wordt bijzonder op prijs gesteld; tijdens de lesdagen hebben we zgn “Walouders” nodig bij de ochtendbriefing/ telling en daarna het vertrek naar en met de boten en voor het namiddagritueel; bootjes op de kant en strijken.
Op het water zijn ouders (bijvoorkeur met vaarbewijs) gewenst als hulp(ouder) voor de trainer of om bijvoorbeeld een keer een tussendoortje op de vlotten uit te delen.

deelnemers-q-cup-optimisten-cwo3-530
wv-aegir-boot-optimist

Optimist

De Optimist is een kleine zeilboot, bedoeld voor jonge zeilers. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m2 en zijn 2,30 lang x 1,15 breed. De boot is eenvoudig zelf te bouwen.

Tegenwoordig zijn de meeste optimisten van polyester gemaakt, maar ze kunnen ook van hout zijn. De mast, giek, spriet en zwaard zijn meestal van aluminium gemaakt, maar ook deze kunnen van hout zijn.

De Optimist klasse is ook wedstrijdklasse, zelfs de grootste zowel nationaal als internationaal. Kinderen mogen wedstrijdzeilen in de Optimist totdat ze vijftien jaar oud zijn. Daarna wordt vaak in een éénmansjeugdboot (zoals de Splash, Europe of Laser) overgestapt.

U heeft geen eigen Optimist of wil er voor het eerste jaar nog niet één aanschaffen dan is huren voor het eerste jaar ook een mogelijkheid. Aegir heeft een eigen vloot goed onderhouden Optimisten voor verhuur tijdens lessen.

En dan kan je later ook nog jeugdwedstrijden gaan zeilen   

Zijn de CWO diploma's behaald dan zijn er jongeren die graag door willen gaan met zeilen in wedstrijdverband. Hiervoor zijn twee programma's ontwikkeld waarin de Aegir jeugdzeilers met elkaar optrekken en worden gecoached en begeleid; Combi Rotterdam  is een samenwerkingsverband van verschillende zeil- en watersportverenigingen in de regio. Team Rotterdam is een project van meerdere verenigingen in Rotterdam om jeugdzeilers te begeleiden tijdens nationalele wedstrijden. 

 

Meer vragen

Over Jeugdzeilen neem dan contact op met de manager jeugdzeilen: Hans van Weel; eciffo.[antispam].@wv-aegir.nl of inschrijven Jeugdzeilles - Inschrijven ouder - Tarieven

 

2019 Activiteit
22 september
zondag
12:00 tot
16:00
Zeilles CWO les 5 - najaar
Aegir Bergse Voorplas
29 september
zondag
12:00 tot
16:00
Zeilles CWO les 6 - najaar
Aegir Bergse Voorplas
6 oktober
zondag
12:00 tot
16:00
Zeilles CWO les 7 - najaar
Aegir Bergse Voorplas
13 oktober
zondag
12:00 tot
16:00
Zeilles CWO les 8 - najaar -Diploma
Aegir Bergse Voorplas

W.V. Aegir is aangesloten bij:

logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

Adres WV Aegir

Clubgebouw WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam

010 - 422 11 08
ofni.[antispam].@wv-aegir.nlVolg ons op Facebook 

Openingstijden

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 12:00 - 24:00 uur
Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 14:00 - 24:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

Locatie clubgebouw