cwo-aegir2020
 

CWO Zeillessen

 

Bij Aegir leren kinderen in een ontspannen sfeer zeilen, van spelenderwijs tot competatief. Om voortgang te monitoren gebruikt Aegir de CWO methode met vorderingenstaten die bij voldoende vaardigheid een CWO diploma opleveren. Wij gaan in de loop van najaar 2021over op het waterpaspoort waarbij de vorderingen online te volgen zijn.

 • Lessen worden aangeboden op zondag in de ochtend (10:00 tot 13:00) of in de middag (14:00 tot 17:00).
 • Er kan gezeild worden in de Optimist, Bahia, Laser Pico en de Valk
 • De bootjes worden ter beschikking gesteld
 • 10 lessen in het voorjaar  (11 voor CWO I Optimist:zwembadles) start maart én 9 (10 voor  CWO I Optimist: zwembadles) lessen in het najaar start september.
 • Voor elke cursus een reserve-les mocht er iets uitvallen.
 • Als uw kind een les mist is het meestal mogelijk deze op een ander dagdeel in te halen
 • We proberen altijd een les in het zwembad te doen.
 • Cursus niveau CWO I, II en III.
 • Minimaal in bezit van zwemdiploma A + B.
 • Kind en ouder worden lid van Aegir tarieven.

  Wat kan je met een CWO diploma?

  • CWO I diploma geeft aan dat alle basisvaardigheden zijn geleerd.
  • CWO II diploma betekent dat er t/m windkracht 4 Beaufort zelfstandig gevaren kan worden.
  • CWO III diploma wil zeggen dat men t/m windkracht 6 Beaufort kan zorgen voor een veilige vaart voor schip en bemanning.

   

  Als ik later groot ben, ben ik óók een zeiler!

   

  Met veel enthousiasme leren we bij Aegir al tientallen jaren kinderen op de prachtige Bergse plassen zeilen en genieten op het water. Aegir biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in verschillende boottypen en op verschillende niveaus. Als je je zwemdiploma’s A en B hebt mag je beginnen met zeillessen.


  Bij Aegir leer je zeilen volgens de erkende nationale lesmethode CWO onder begeleiding van erkende trainers zeilen. Daarnaast biedt Aegir de mogelijkheid om verder te gaan met wedstrijdzeilen.

  Veiligheid staat voorop: We passen de lessen aan aan de weersomstandigheden. We besteden aandacht aan hoe om te gaan met omslaan en de boot rechttrekken. Dit doen we ( bij kouder) weer bij voorkeur in het zwembad, bij warmer weer oefenen we vaak ook gewoon op de plas.

  12901362-617208508434848-5756784257427803839-o

  Lesprogramma

  Aegir kent een voorjaars en najaars zeilcursus. In het voorjaar beginnen de lessen op de plas in april, die je kan afsluiten met een diploma (bijvoorbeeld CWO 1) of een vordering staat.

  In het najaar is er wederom een zeilcursus, ook deze lessen kan je afsluiten met een diploma of vordering staat. Bij Aegir werken we met kleine groepjes van maximaal 8 boten, kinderen per groep.

  Lidmaatschap voor deelnemers jeugdlessen

  Jeugdlessen kunnen alleen gevolgd worden als de ouders lid zijn of worden van Aegir. Inschrijven kunt u via de links hierboven. Een overzicht van de tarieven voor de verschillende soorten lidmaatschappen vindt u hier.

   

   

  Kleding

   

  Het is belangrijk dat uw kind goed is aangekleed. Voor kinderen is in voor en najaar een wetsuite de basis, met daaroverheen, afhankelijk van de temperatuur en wind, een windstopper of een jas. Houd er rekening mee dat het op het water de gevoelstemperatuur veel lager is dan in de luwte op de kant. In de zomer is de zon veel feller op het water, denk dus ook aan zonnebrand, petjes en zonnebrillen ( met touwtje)
  Schoenen die nat mogen worden en bij kouder weer neopreen schoentjes zijn zeer aan te raden.
  Je krijgt wat drinken op het water, maar als het warm is neem dan wat extra’s mee.

  Rol van ouders

   

  Het is belangrijk dat uw kind een kwartier voor aanvang aanwezig is en goede kleding bij zicht heeft. Verder zoeken wij altijd vrijwilligers die willen helpen bij evenementen en de dubbele lesdagen als die in het schema zitten.

  deelnemers-q-cup-optimisten-cwo3-530
  wv-aegir-boot-optimist

  Optimist

  De Optimist is een kleine zeilboot, bedoeld voor jonge zeilers. Optimisten hebben een spriettuig, een zeiloppervlakte van 3,5 m2 en zijn 2,30 lang x 1,15 breed. De boot is eenvoudig zelf te bouwen.

  Tegenwoordig zijn de meeste optimisten van polyester gemaakt, maar ze kunnen ook van hout zijn. De mast, giek, spriet en zwaard zijn meestal van aluminium gemaakt, maar ook deze kunnen van hout zijn.

  De Optimist klasse is ook wedstrijdklasse, zelfs de grootste zowel nationaal als internationaal. Kinderen mogen wedstrijdzeilen in de Optimist totdat ze vijftien jaar oud zijn. Daarna wordt vaak in een éénmansjeugdboot (zoals de Splash, Europe of Laser) overgestapt.

  Een Optimist voor je CWO  lessen

  De lessen van Aegir zijn inclusief het gebruik van een boot. Dit szcheelt u de aanschaf en het onderhoud terwijl de kinderen allemaal in gelijkwaardige boten zeilen. Hetgeen natuurlijk extra tot de verb eelding spreekt als je wilt weten wie het eerst de boei kan ronden, op techniek.

  En dan kan je later ook nog jeugdwedstrijden gaan zeilen   

   

  Zijn de CWO diploma's behaald dan zijn er jongeren die graag door willen gaan met zeilen in wedstrijdverband of in een tweemansboot. Je kunt doorgaan met lessen in de laser Pico of Bahia bijvoorbeeld.

  Lijkt het je leuk om wedstrijden de gaan zeilen na je cwo 3 diploma dan kan je je opgeven voor racetrainingen. In het voor en najaar organiseren we “Team Aegir” (link) trainingen met trainers die zelf op een hoog niveau gezeild hebben. Zij begeleiden ook een aantal wedstrijden per jaar, dit gaat in overleg.We werken samen in de regio met andere verenigingen voor een zeilcompetitie Combi Rotterdam . Je begint met een wedstrijdje op de eigen club en kunt daarna naar andere verenigingne.. Heb je de smaak te pakken en wil je verder? Dan heeft WV-Aegir een samenwerkingsverband met meerder clubs in Rotterdam, Team Rotterdam1 en 2. Hier leer je nog beter varen en wordt je begeleid naar landelijke wedstrijden. Ben je hier in geïnteresseerd, geef je dan op bij de zeilcommissaris zeilcommissaris@wv-aegir.nl

   

  Meer vragen

  Over Jeugdzeilen neem dan kunt u:

  1. informatie opvragen kunt u hier.
  2. Inschrijven voor ouders 
  3. Voor meer in formatie over de tarieven klikt u hier

   

  W.V. Aegir is aangesloten bij:

  logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

  Adres WV Aegir

  Clubgebouw WV Aegir
  Prinsemolenpad 4
  3054 XM Rotterdam

  010 - 422 11 08
  ofni.[antispam].@wv-aegir.nl  Volg ons op Facebook 

  Openingstijden

  Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

  Maandag gesloten
  Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
  Woensdag 12:00 - 19:00 uur
  Donderdag 12:00 - 24:00 uur
  Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
  Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


  Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

  Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
  Woensdag 12:00 - 19:00 uur
  Donderdag 14:00 - 24:00 uur
  Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

  Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

  Locatie clubgebouw