cwo-aegir2020
 

CWO Zeillessen

 

 Per 1  februari 2022 wordt inschrijving mogelijk voor de voorjaarscursus. 

 

Met veel enthousiasme leren we bij Aegir al tientallen jaren kinderen op de prachtige Bergse plassen zeilen en genieten op het water. Aegir biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in verschillende boottypen en op verschillende niveaus. Als je je zwemdiploma’s A en B hebt mag je beginnen met zeillessen.


Bij Aegir leer je zeilen volgens de erkende nationale lesmethode CWO onder begeleiding van erkende trainers zeilen. Daarnaast biedt Aegir de mogelijkheid om verder te gaan met wedstrijdzeilen.

Veiligheid staat voorop: We passen de lessen aan aan de weersomstandigheden. We besteden aandacht aan hoe om te gaan met omslaan en de boot rechttrekken. Dit doen we ( bij kouder) weer bij voorkeur in het zwembad, bij warmer weer oefenen we vaak ook gewoon op de plas.

Lesprogramma

Aegir kent een voorjaars en najaars zeilcursus. In het voorjaar beginnen de lessen op de plas in april, die je kan afsluiten met een diploma (bijvoorbeeld CWO 1) of een vordering staat.

In het najaar is er wederom een zeilcursus, ook deze lessen kan je afsluiten met een diploma of vordering staat. Bij Aegir werken we met kleine groepjes van maximaal 8 boten, kinderen per groep.

Lidmaatschap voor deelnemers jeugdlessen

Jeugdlessen kunnen alleen gevolgd worden als de ouders lid zijn of worden van Aegir. Inschrijven kunt u via de links hierboven. Een overzicht van de tarieven voor de verschillende soorten lidmaatschappen vindt u hier.

 

 

Kleding

 

Het is belangrijk dat uw kind goed is aangekleed. Voor kinderen is in voor en najaar een wetsuite de basis, met daaroverheen, afhankelijk van de temperatuur en wind, een windstopper of een jas. Houd er rekening mee dat het op het water de gevoelstemperatuur veel lager is dan in de luwte op de kant. In de zomer is de zon veel feller op het water, denk dus ook aan zonnebrand, petjes en zonnebrillen ( met touwtje)
Schoenen die nat mogen worden en bij kouder weer neopreen schoentjes zijn zeer aan te raden.
Je krijgt wat drinken op het water, maar als het warm is neem dan wat extra’s mee.

En dan kan je later ook nog jeugdwedstrijden gaan zeilen   

 

Zijn de CWO diploma's behaald dan zijn er jongeren die graag door willen gaan met zeilen in wedstrijdverband of in een tweemansboot. Je kunt doorgaan met lessen in de laser Pico of Bahia bijvoorbeeld.

Lijkt het je leuk om wedstrijden de gaan zeilen na je cwo 3 diploma dan kan je je opgeven voor racetrainingen. In het voor en najaar organiseren we “Team Aegir” (link) trainingen met trainers die zelf op een hoog niveau gezeild hebben. Zij begeleiden ook een aantal wedstrijden per jaar, dit gaat in overleg.We werken samen in de regio met andere verenigingen voor een zeilcompetitie Combi Rotterdam . Je begint met een wedstrijdje op de eigen club en kunt daarna naar andere verenigingne.. Heb je de smaak te pakken en wil je verder? Dan heeft WV-Aegir een samenwerkingsverband met meerder clubs in Rotterdam, Team Rotterdam1 en 2. Hier leer je nog beter varen en wordt je begeleid naar landelijke wedstrijden. Ben je hier in geïnteresseerd, geef je dan op bij de zeilcommissaris zeilcommissaris@wv-aegir.nl

 

W.V. Aegir is aangesloten bij:

logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

Adres WV Aegir

Clubgebouw WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam

010 - 422 11 08
ofni.[antispam].@wv-aegir.nlVolg ons op Facebook 

Openingstijden

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 12:00 - 24:00 uur
Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 14:00 - 24:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

Locatie clubgebouw