jeugdzeilen-header01
 

Jeugd zeilopleiding

Waterpret en leren zeilen iets voor jou? Bij WV Aegir kan het!

We geven zeilles in verschillende boottypen. De Optimist is de meest favoriet. Met een A- en B zwemdiploma op zak kun al aan de slag.

Als jeugdlid van Aegir leer je niet alleen zeilen, maar kun je ook meedoen aan het Pinksterzeilkamp, feesten in het nieuwe jeugdhonk, wedstrijdzeilen en teamzeilen.

We beginnen ieder seizoen met een zwembadles waar we je leren wat je moet doen als je omslaat met je boot. De lessen op de plas beginnen begin april. In het voorjaar zijn er 8 lesdagen, en in het najaar zijn er 8 lesdagen. De lessen zijn bijna altijd op een zondag en we beginnen om 10:00. Je zeilt in een klasje van maximaal acht bootjes. Samen met je trainer wordt je naar een vlot gebracht dat ergens op een besc

Met veel enthousiasme leren we kinderen op de prachtige Bergse plassen zeilpret en het genieten van het water . we bieden het leren zeilen in verschillende boottypen aan. De Optimist is de meest favoriet. Met voldoende zwemvaardigheid  kun al aan de slag.

Vanuit Aegir beleef je als jeugdlid niet alleen veel waterpret en zeilen, maar ook unieke belevenissen zoals jeugdfeesten in het jeugdhonk en Pinksterzeilkamp.  Ook uitdagende zeilwedstrijd en gezellige momenten met het teamzeilen.

De pret begint elk zeilstart met een het zeilen in een echt zwembad [de Wilgenring]. Met deze activiteiten laten we de basis van het omgaan met een bootje zien in een ontspannende sfeer. Bij deze activiteit leer je als beginnend zeiler hoe een boot werkt en wat er gebeurd als je boot omslaat. Met leraren er bij die je goede uitleg geven is het dikke pret.

De zeillessen in 2018 op de plas starten zondag 8 april. Het bevat in totaal 8 lesdagen [inclusief een zeildiploma]. De lesdagen zijn als volgt opgebouwd.

Samen met jouw zeilklas worden jullie ontvangen op het clubhuis om 9.30. Na de gewenning zal de trainer de zeilertjes en de bootjes naar het vlot brengen op een mooie beschutte plek in de plas. Daar gaan jullie samen de bootjes optuigen, worden er dingen over zeilen uitgelegd en ga je in de buurt van het vlot zeilen. Als het tijd is om te lunchen worden jullie opgehaald met de motorboot om te lunchen in het clubhuis.  Na het eten is er wat leuke tijd om op en rondom het clubhuis pret te beleven. Na de ontspanning  beginnen de zeillessen en worden de zeilertjes naar het vlot gebracht om de middag met wat zeilen af te ronden.  Rond een uur of 15:00 gaan jullie weer terug naar Aegir waar de bootjes worden opgeruimd zodat je om een uur of 16:00 weer naar huis kunt. Of napret kunnen beleven in het clubhui.

Bij het vlot is een motorboot aanwezig om jullie te helpen met de lessen en om je op te halen als je te ver afdrijft. Ook is er tijdens de lessen altijd een super snelle speedboot (RIB) op de plas aanwezig als rescue-boot om je op te halen als je bent omgeslagen bijvoorbeeld.

Als je het leuk vindt om te leren zeilen bij ons of als je meer informatie wilt hebben, stuur dan een emailtje naar het adres onderaan.

We hopen je snel bij ons te mogen begroeten.

neliezdguej.[antispam].@wv-aegir.nl

 

logo-cwo-web

 

 

 

 

 

 

 

Bij Aegir wordt zeilles gegeven volgens het CWO (Commissie Watersport Opleidingen) en kun je CWO-zeildiploma’s halen. Net als bij zwemdiploma’s leer je steeds meer en word je steeds beter. De CWO opleiding is opgebouwd in 3 niveaus.

CWO-1. Deze CWO opleiding is bedoeld voor zeilers die nog nooit gezeild hebben. Tijdens de opleiding worden de beginselen van het zeilen bijgebracht. Het diploma omvat de eenvoudige basisvaardigheden zoals het op- en aftuigen, het sturen, de bediening van de zeilen en het overstag gaan. Aangevuld met bijbehorende regels over veiligheid en enkele vaarregels op het water. Dit alles onder gunstige weersomstandigheden; een rustig vaarwater en een matige wind tot en met windkracht 3 Beaufort.

CWO-2. De cursisten, die deze opleiding volgen worden verondersteld de beginselen van het zeilen, zoals behandeld bij CWO 1, te beheersen. Het diploma omvat naast de deze basisvaardigheden ook boothandelingen zoals opkruisen, aankomen aan hogerwal, etc. Dit alles aangevuld met bijbehorende theorie. Alles onder redelijke weersomstandigheden; niet te druk vaarwater tot en met windkracht 4 Beaufort.

CWO-3. Dit diploma omvat zowel de basis- als de gevorderdenmanoeuvres zoals aanleggen aan hogerwal én lagerwal. Verder worden er bijzondere technieken en de beginselen van het wedstrijdzeilen behandeld. Dit alles onder redelijke omstandigheden, tot en met windkracht 5 Beaufort. Tijdens het CWO 3 zeil je je eerste wedstrijdjes.

Voor inschrijven en info neliezdguej.[antispam].@wv-aegir.nl

Bekijk Aegir promotiefilmpje


 

Meer over jeugdzeilen

Jeugdwedstrijden

 
Kalender
Er zijn geen activiteiten gevonden volgens de opgegeven criteria
 

Meer informatie:

Dahne Hamaker
Zeilcommisaris
Telefoon: 0650524189

W.V. Aegir is aangesloten bij:

logo-watersportverbond-h60 logo-cwo-web-h60 logo-proregatta-h60 logo-sponsorkliks-h60

Adres WV Aegir

Clubgebouw WV Aegir
Prinsemolenpad 4
3054 XM Rotterdam

010 - 422 11 08
ofni.[antispam].@wv-aegir.nlVolg ons op Facebook 

Openingstijden

Zomerseizoen: 1 april tot 1 oktober

Maandag gesloten
Dinsdag 12:00 - 19:00 uur
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 12:00 - 24:00 uur
Vrijdag 14:00 - 20:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 - 20:00 uur


Winterseizoen: 1 oktober tot 1 april

Maandag, dinsdag, vrijdag gesloten
Woensdag 12:00 - 19:00 uur
Donderdag 14:00 - 24:00 uur
Zaterdag en zondag 12:00 - 20:00 uur

Tijdens wedstrijden of evenementen kan dit wijzigen. Dit zal dan tijdig in de nieuwsbrief worden aangegeven.

Locatie clubgebouw