haeder-11

Aegirweken bij zeilschool Wavie

Nu het toch echt lente lijkt te worden, beginnen de zeilkriebels weer op te spelen. Al sinds halverwege maart zijn er al een aantal die-hards die elke zondag het water op gaan om te lessen voor hun volgende CWO-diploma. In samenwerking met de CWO-gecertificeerde instructeurs van zeilschool Wavie staan de zondagen in de buitenlucht weer in het teken van veel plezier maken, hard varen en het diploma halen!

Voor wie na de voorjaarslessen niet kan wachten tot het najaar heeft geluk. Deze zomer organiseren we ook speciale Aegir-weken bij Wavie. Twee weken waarin Aegirleden voorrang krijgen bij het boeken van een zeilkamp en waarbij je dus verzekerd bent van een week met je vriendjes en vriendinnetjes van de watersportvereniging!

De Aegirweken zijn kalenderweek 31 (1 t/m 6 augustus) en kalenderweek 32 (8 t/m 13 augustus). Boeken kan via de website van Wavie. Bij de opmerkingen kan je aangeven dat je voor de Aegirweek boekt.

Het is natuurlijk ook mogelijk voor leden van Aegir om in één van onze andere weken te komen zeilen. Kalenderweek 29 en 34 zijn helaas al helemaal volgeboekt.

De voordelen van een week zeilkamp bij Wavie Een kamp is natuurlijk iets anders dan elke zondag een paar uurtjes varen, en dat heeft zo zijn voordelen:

  • Alle instructeurs die je ook kent van Aegir zie je terug bij Wavie, veel bekende gezichten dus!
  • Heb je in het voorjaar net te weinig punten van je nieuwe CWO af kunnen strepen? Dan kun je daar in de zomer aan werken en misschien zelfs al wel stiekem vooruitkijken naar een volgend diploma!
  • Het is de ideale gelegenheid om een andere boot uit te proberen en daar goed in te leren varen!
  • We varen op de Rottemeren. Dicht bij huis, maar wel een keer ander vaarwater uitproberen.
  • Je hebt ook juist tussendoor een keer tijd om gezellig te zwemmen of te keten met je vrienden, je zeilt toch de hele week!
  • Doordat je meer dagen en uren achter elkaar zeilt, kan je in 1 week veel bijleren!

Hieronder leggen we wat meer uit over de invulling van de zeilkampen bij Wavie, dus check snel wat er bij jouw leeftijdsgroep centraal staat!

Leeftijdsgroepen

Bij Wavie werken we met verschillende leeftijdsgroepen. Hierdoor zitten kinderen gegarandeerd met leeftijdsgenootjes in een boot. Daarnaast worden alle groepjes ook ingedeeld op niveau, zodat iedereen in zijn eigen tempo lekker aan de slag kan met het zeilen. Bij het boeken kun je ook aangeven dat je graag bij een vriendje of vriendinnetje in het groepje wil, wij houden daar altijd rekening mee.

Leeftijdsgroep 6-9 jaar.

De jongste kinderen zijn die van 6-9 jaar, die vooral op een spelenderwijze manier het zeilen gaan leren. Misschien is voor hen een hele dag zeilen soms iets te veel van het goede en doen we aan het eind van de middag een leuk spel. Kinderen in de leeftijdscategorie 6-9 jaar kunnen bij ons zeilen in de Optimist.

Leeftijdsgroep 10-12 jaar .

De kinderen van 10-12 zijn al wel wat ouder maar ook hier bieden we het zeilen vooral aan op een leuke en speelse manier. Oefeningen in de vorm van een uitdaging, spelletje of wedstrijd waarbij ze op een leuke en veilige manier leren om bijvoorbeeld overstag te gaan, te gijpen of aan te leggen. Kinderen van 10-12 jaar kunnen bij ons zeilen in de Optimist of in de Valk.

Leeftijdsgroep 12-14 jaar

In de groep 12-14 jaar is het zeilen een serieuze zaak! Hard varen, lekker trainen en misschien aan het eind van de week een grote wedstrijd varen waarbij de kids de strijd met elkaar aan kunnen gaan. Leuk aan deze leeftijdsgroep is dat je vanaf 12 jaar bij ons mag komen logeren op de camping! Hieronder leggen we nog meer uit over hoe zo’n kamp mét slapen er uit ziet. In deze leeftijdsgroep kun je gezellig komen zeilen in de Laser Pico of in de Valk.

Leeftijdsgroep 14-16 jaar

In de groep 14-16 zitten de kids die misschien al wel gaan voor een hoog diploma. Je instructeur traint je in het zeilen en door middel van korte theorieblokken proberen we je echt inzicht te geven in de zeilsport. Hoe kun jij zo efficiënt mogelijk van A naar B varen? Wat voor invloed heeft de verdeling van het gewicht van de bemanning en de zeiltrim op de snelheid van je boot? Samen met je instructeur ga je spelen met de elementen om zo goed mogelijk te leren varen! Ook voor beginnende zeilers is er genoeg aanbod: al onze instructeurs kunnen alle verschillende niveaus lesgeven en kijken vooral naar jouw leerbehoefte en niveau! Op die manier is het zeilen voor iedereen leuk! Je kan in deze leeftijdsgroep komen varen in de Laser Bahia of de Valk.

Leeftijdsgroep 16-18 jaar

Voor de oudste kids hebben wij ook een passend programma. De instructeur gaat met je in gesprek om goed te weten te komen wat jij wil doen, leren en ondernemen. Als oudste groep cursisten heb je al snel een hechte band. ‘s Avonds lekker chillen of wil je juist wel een spel doen? We doen lekker waar we zin in hebben want zijn samen op vakantie! Je kan in deze leeftijdsgroep komen varen in de Laser Bahia of in de Valk.

Programma per leeftijdsgroep

Kinderen tot 12 jaar Lekker veel zeilen en lol trappen op het water! Voor alle kinderen onder de 12 is zeilschool Wavie een dagzeilschool. Dit houdt in dat je ‘s ochtends bij ons aankomt en aan het einde van de middag na het zeilen weer naar huis gaat en lekker in je eigen bedje slaapt. Overdag leren onze CWO-gecertificeerde instructeurs je spelenderwijs alles over het zeilen en dagen ze je uit om nóg beter te leren zeilen. Je zit in een groepje met kinderen van je eigen niveau en leeftijd, zodat jullie samen zo veel mogelijk kunnen leren. Wedden dat je aan het einde van de week als een razende over het water gaat? De kinderen tot 12 jaar worden opgesplitst in de leeftijdsgroepen 6-9 jaar en 10-12 jaar.

Kinderen vanaf 12 jaar

Boven de 12 kunnen kinderen ook bij ons blijven slapen op de camping. We gaan dan samen met jullie ‘s ochtends naar de zeilschool om te varen, en aan het eind van de middag gaan jullie weer mee terug naar de camping. De instructeur past de lessen aan op jouw niveau en maakt een les op maat, op die manier kun je iets wat je moeilijk vindt nog eens extra oefenen of je kan juist door naar de volgende stap! In de avond is er ook genoeg leuks te doen. We hebben een gezellig diner, doen een vet avondspel, een spooktocht op het water of bouwen juist een kampvuur en gaan lekker met zijn allen chillen! De kinderen vanaf 12 jaar worden weer allemaal opgesplitst in hun eigen leeftijdsgroep.

Prijzen zeilkampen Wavie

Optimistenzeilkamp maandag t/m vrijdag: €405 incl. reserverings- en verzekeringskosten

Valk zeilkamp maandag t/m vrijdag: €405 incl. reserverings- en verzekeringskosten

Pico zeilkamp maandag t/m vrijdag: €415 incl. reserverings- en verzekeringskosten

Bahia zeilkamp maandag t/m vrijdag: €425 incl. reserverings- en verzekeringskosten

Extra bijdrage overnachten (12 jaar en ouder): €130 per week.

Aankomst- en vertrektijden zeilkampen

De dagkampen starten op maandagochtend om 09:00. De kinderen kunnen elke dag om 17:00 weer worden opgehaald.

Het slaapkamp start op zondagmiddag om 13:00 en de kinderen kunnen op vrijdag om 17:00 weer worden opgehaald.

Boeken

Heb je er zin in? Boeken kan via de website van Wavie. . Graag bij de opmerkingen “Aegirweek” invullen.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben over de zeilkampen bij Wavie, neem dan gerust nog even contact met ons op! Wij zijn te bereiken op het telefoonnummer 0613777345 of per mail ofni.[antispam].@wavie.nl.