haeder-15

Covid-19 en officiele wedstrijden

In verband met de Covid -19 maatregelen, is het momenteel niet mogelijk officiele wedstrijden te zeilen. Ook onderlinge wedstrijden voor volwassenen boven de 27 jaar, kunnen nog niet. Het is nu dan ook niet mogelijk om in te schrijven voor de bitterballen race.

Zodra het zeilen van bitterballen race weer mogelijk is voor alle leeftijden wordt dat bekend gemaakt op deze pagina, en wordt de link via de activiteitenkalender geopend.

Momenteel zijn de regels als volgt:

  • Sporters t/m 26 jaar hoeven tijdens het sporten op de sportaccommodatie* onderling geen 1,5 meter afstand te houden en kunnen onderling wedstrijdjes varen bij de eigen vereniging.
  • Sporters vanaf 27 jaar mogen op de sportaccommodatie met maximaal 4 mensen sporten waarbij zij 1,5 meter afstand tot elkaar moeten houden. Hierbij kunnen meerdere groepjes van 4 personen sporten, mits zij duidelijk als aparte groepjes trainen/les krijgen.
  • Officiële wedstrijden zijn niet toegestaan, dit geldt zowel voor jeugd als voor volwassenen. Voor topsporters met status en op aangewezen locaties (zoals Papendal / Topzeilcentrum Scheveningen) gelden uitzonderingen.

 

Zeilen bij WV Aegir

WV Aegir is weliswaar van origine een wedstrijdorganiserende vereniging, maar plezier en samen recreëren staat voorop. Er liggen voldoende masten in de haven om de plas goed te kunnen vullen.

Wedstrijdzeilen

Aegir heeft een breedveld van competatieve zeilers en organiseert vele wedstrijden en competies gedurende het zeilseizoen. Onder aan deze pagina vind u een overzicht. Meer informatie over wanneer de wedstrijden plaatsvinden vind u in de Activiteitenkalender.

Jeugd zeillessen

Aegir heeft een rijke historie aan jeugdzeilers die zelf zijn opgeleid. Alles over het jeugdzeilen vindt u hier.

Zeilen bij Aegir sinds 1932

Bekijk hier de prachtige montage van orginele beelden van een Aegir Sailing Regatta in 1932.